Wij hebben personeel genoeg zegt de papegaai

7 november 2018
Wij hebben personeel genoeg zegt de papegaai

“ Wij hebben personeel genoeg! Er is voor ons altijd voldoende personeel“. Zomaar een paar opmerkingen die gemaakt werden in 2015, 2016, 2017, 2018 en ook vandaag de dag. 

Hoe zou het toch komen dat mensen altijd maar denken verstand te hebben van andere sectoren, zonder dat zij er zelf actief of werkzaam in zijn. Om nog maar te zwijgen over de politici in Den Haag, daar bedrijven ze politiek. Dat is iets anders. Zij weten niet hoe de arbeidsmarkt werkt en daardoor worden zaken doorgeschoven naar dingen die niet belangrijk zijn.


Ik weet het wel… het zijn de papegaaien die dat doen! Het staat immers best interessant om een mening over iets te hebben wat mensen bezig houdt, toch? Lekker populistisch doen of zwaar dramatisch zoals de PVDA en SP met hun gehuil over verdringing. De politiek doet nog een extra  duit in het zakje en gaat óns vertellen dat arbeidsmigranten banen rovers zijn.  Dat bedrijven geen gehandicapten willen aannemen. Dat ouderen niet aan een baan kunnen komen. Dat de werkeloosheid onder de jongeren een groot probleem gaat worden…. Vage specialisten schrijven een notie en de politiek is er als de kippen bij om er wat over te verkondigen. Op zich hebben zij in de strekking van de boodschap best gelijk, maar meestal doen ze uitspraken op het verkeerde moment. Ook zij zijn… papegaaien.


Des gevraagd krijg je als antwoord: ”Tja, dat is politiek”. In mijn opinie is het gewoon fake nieuws verspreiden en dát zou verboden moeten worden. Het zou een goed idee zijn om voor iedere branche een orgaan te verzorgen die fake nieuws uitfiltert…. Dan hebben we nog maar de helft van de politici nodig! 


Maar zonder gekheid; deze opmerkingen en meningen zijn gevaarlijk, want ze verstoren onze economie. We hebben inmiddels een stagnerende logistiek en distributie, we hebben geen mogelijkheden meer om te bouwen. Bij gebrek aan personeel zijn er geen handen meer aan het bed, heerst een chronisch lerarentekort en in vele andere sectoren dreigen we tot stilstand te komen.


Als arbeidsmarktprofessionals zagen wij deze situatie 4 jaar geleden al ontstaan, we wisten dat het ging gebeuren maar velen wilden dat niet geloven. Immers zowel de linkse en rechtse partijen ‘ papagaaien maar wat’ en zo blijven velen de situatie ontkennen tot het water boven onze lippen staat. Dus mijn woord van dank gaat uit naar de “Asschers” en “Koolmezen”  van deze wereld. Aan u een oproep om nu eens niet te papegaaien maar te luisteren naar de echte specialisten en met ons in gesprek te gaan. Wij weten waar de knelpunten op de arbeidsmarkt zitten en hoe je deze op kunt lossen. Grenzen moeten open en de kennismigranten moeten we zo snel mogelijk toelaten in Nederland.
6.212 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu