LEAN ontbijtje

28 juni 2016
LEAN ontbijtje

Nee, snoozen was er niet bij tijdens onze laatste ontbijtsessie! Samen met LEAN-expert Harry Jonker bespraken we wat LEAN kan betekenen binnen het bedrijf.

Harry ging in op de manieren waarop LEAN verspillingen in het bedrijf kan voorkomen. En dat deed hij op een heel praktische manier. Zo sprak hij over simpele zaken als de plek van het koffiezetapparaat, het kopieerapparaat of de koelkast. Iets waar je misschien niet direct aan denkt, maar wat je wel de nodige tijdbesparingen op kan leveren…


Standaardiseren

Door daarnaast processen te standaardiseren, krijg je meer inzicht en ligt de weg naar verbeteringen open. Meestal doen we iets immers alleen maar omdat we het al lang op deze manier doen. Maar is dit (nog) wel de beste, snelste en meest efficiënte manier?


Blijf kritisch!

Het leidde tot leuke inhoudelijke discussies, waaruit bleek dat voor ieder bedrijf weer een andere aanpak geldt. Maar de boodschap was voor ons allemaal hetzelfde: blijf streven naar verbeteringen, blijf kritisch naar je proces kijken.


De ochtendsessie werd op de voet gevolgd door artistiek tekenaar Sanne Verheij. Zij vatte de ochtend treffend samen:Een boeiende ochtend dus, waarin we veel geleerd én gelachen hebben. Om met netwerkexpert Klaas  Dijkstra te spreken:


“Een goed en perfect georganiseerd netwerkmoment met een inspirerend onderwerp, kort en krachtig gebracht én… met lekkere broodjes!”

10.393 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu