Binden en boeien tijdens een inspirerende ontbijtsessie

29 november 2018
Binden en boeien tijdens een inspirerende ontbijtsessie

Hoe vind en behoud je de juiste mensen voor je bedrijf? Die belangrijke vraag stond centraal tijdens onze ontbijtsessie van 23 november. Met ons model ‘Vier fundamenten van Binden en Boeien’ hopen we onze klanten te inspireren om topteams te smeden én te versterken. Of om in de woorden van gastspreker en prestatiecoach Marco Hoogerland te blijven: van goed naar goud.

De hoge opkomst tijdens de ontbijtsessie toonde aan dat het thema ‘binden en boeien’ ontzettend leeft. Niet gek natuurlijk, gezien de situatie op de arbeidsmarkt. Een concept dat kan helpen om de juiste mensen voor je bedrijf te vinden en vervolgens te behouden, is dan ook interessant.


Om het verhaal achter ons model ‘Vier fundamenten van Binden en Boeien’ te delen, schotelden we onze klanten naast luxe broodjes en verse jus óók een interactieve presentatie voor. Op een bijpassende locatie bovendien: het fonkelnieuwe clubhuis van hockeyvereniging MHC Oss.


Afwijking

Na een korte opening was het woord aan Marco Hoogerland. Als prestatiecoach van topsporters, artiesten en ondernemers nam hij ons in anderhalf uur mee langs de wetten en regels van de topsport. Zijn binnenkomer? Elk talent heeft een afwijking. Maar juist door die afwijking komt het talent uiteindelijk bovendrijven. In de sportwereld, maar ook in het bedrijfsleven.


Van wielerploeg Team Sunweb tot en met de Nederlandse turnploeg: overal is Hoogerland er met zijn aanpak en visie in geslaagd om teams beter te maken. Van goed naar goud: dáár gaat het om. Daarbij benadrukte hij dat het altijd gaat om ontwikkelen en dromen najagen. Presteren is nooit het resultaat van één moment. En dromen levert vaak meer op dan denken vanuit gemiddeldes.


Vier fundamenten

Maar Hoogerland deed méér dan inspireren. Met zijn verhaal nam hij zijn publiek subtiel mee langs de vier fundamenten van ons model om medewerkers te binden en boeien:


  1. Garantie: wat heeft u medewerkers te bieden?
  2. Toekomst: waar wilt u met uw bedrijf naartoe?
  3. Salaris: wat is de beloning voor uw medewerkers?
  4. Werk: wat kunnen medewerkers bij uw bedrijf verwachten?

Op een energieke en interactieve manier legde Marco de aanwezigen daarbij ook enkele pittige dilemma’s voor. En die waren natuurlijk voer voor discussie…


Wilt u meer weten over ons model ‘Vier fundamenten van Binden en Boeien’? Neem dan contact op met Commercieel Manager Hugo Janssen: 088 – 594 01 00.


Ontbijtsessie bijwonen?

Ook een keer een ontbijtsessie bijwonen? U bent van harte welkom. Hou uw mailbox in de gaten, of stuur een mailtje naar info@flexspecialisten.nl voor een uitnodiging voor de volgende ontbijtsessie in het voorjaar van 2019.

10.293 x bekeken
Deel dit artikel:
Contact

Flexspecialisten is gevestigd in het Flexhuis.


Bezoekadres: Raadhuislaan 30, 5341 GM Oss

Postadres: Postbus 294, 5340 AG Oss

Telefoon: +31 (0)88 594 01 00

E-mail: info@flexspecialisten.nl

Solliciteer nu